Joey és a többiek

Blog a királyságról,celebségről és a pináról.

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

Filmkritika:Becstelen brigantyk

J-dog 2010.02.13. 16:23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cím:Becstelen Brigantik

Műfaj:Háborús,vígjáték,dráma

Hossz:152 perc

Szereplők:Brad Pitt,Til Schweiger,Eli Roth,Christoph Waltz,Mélaine Laurent,Michael  Fassbender,Diane Kruger

A Becstelen brigantik nem történelmi film,nehogy azt higyje valaki,hogy van valami történelmi alapja.Azon kívül,hogy Hitler idegbetegeskedik ,és vannak benne különböző náci tábornokok,a filmnek annyi köze van a történelemhez,mint Kp-Joenak a jó,színvonalas posztokhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez persze egyáltalán nem gond,képzeljetek el egy 40-es évek beli náciüldöző vadhajtást,minden történelmi elemet lerombolva,Tarantino stílusában.Mint minden filmje,ez is fejezetekre van bontva,nincsenek állandó,egész filmen látható szereplők,a szálak is a film végén kavarodnak össze de nagyon durván.Mint minden Tarantino film,nálam ez is a "nemtudom mi értelme van ennek de kibaszott jó" kategória.Mint mondtam a történetnek nincs köze a valósághoz,de a náci díszletek elképesztően jól néznek ki,látszik,hogy erre nagyon odafigyelt a rendező.Nahát ez mind szép és jó,de mi a bibi?A filmben az a szar,hogy az egész egy nagy "öljük meg a köcsög nácit" stílusba van megrendezve.Nemtudom hogy Tarantino zsidó-e vagy nem,de nekem az egész úgy tünt mintha a személyes bosszúja lett volna a nácik ellen.Néha mintha önkívületi állapotba rendezett volna,és az elborult öldöklés vette át a főszerepet.Amit jó nézni,de azért egy idő után felkúrja az ember agyát az idióta,értelmetlen öldöklés,feltéve ha nem valami Utolsó ház balra féle horrorról van szó.

 

 

<---Bal oldalt Joeytheboss látható

 

 

 

 

 

 

Amúgy mint  mondtam a film teljesen korrekt,színvonalas alkotás.Nem Tarantino legjobbja de kellően jó ahhoz,hogy elcseszett életének utolsó hetébe,betegye a lejátszóba és röhögve nézze végig Hitler bukását,egy teljesen más szemszögből.

                             80%

Címkék: film halál cobra náci zsidó diane hitler tarantino kill 11 brad pitt becstelen brigantyk brygantik kreuger til schweiger

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://joeysworld.blog.hu/api/trackback/id/tr21755048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása