Joey és a többiek

Blog a királyságról,celebségről és a pináról.

Címkék

Címkefelhő

Friss topikok

Anatolij Papanov remekműve

Diana:) 2009.10.03. 11:59

"Nu, pagagyí!"-Anatolij Papanov

Biztos sokan hallottátok már ezt a kifejezést (magyar jelentése: No, megállj csak!), ha meg nem, akkor most hallotok róla :-)

1969-ben indult a rajzfilmsorozat, melynek 2 főhőse van: a nyúl (pozitív karakter), és a farkas (negatív karakter). A történet lényegében annyi, hogy van a nyuszi, akit a a farkas el akar kapni, de a nyúl mindig elmenekül, ilyenkor mondja neki, hogy "Nu, pagagyí!".
1989-ben vége lett a sorozatnak, a készítő halála miatt. Bár az utóbbi időben is baromi sokat foglalkoztak vele (újraszinkronizálták[olyan sok beszéd nincs benne, szóval nem tudom minek...], újabb szériák kiadása stb..).

Találtam egy olyan oldalt, ahol az egyik részről dia film is van, alatta német szöveggel. Megpróbálom majd lefordítani, de nem garantálom a sikert :-)
Ha valakit érdekel ez az oldal, akkor IDE kattintva megnézheti, és esetleg segíthet nekem a fordításban :P

Sajnos az interneten nem sok részt találtam, de szerencsére az első epizód meglett :-) Hát mivel is kezdeném, ha nem azzal?:-)

Jó szórakozást! :-)

Mondanom sem kell, hogy ez a mese gyermekkorom egyik kedvence volt :-)

Címkék: blog sorozat nyúl farkas mese szovjet rajzfilm no joey dia nu megállj csak! pagagyí anatolij papanov

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://joeysworld.blog.hu/api/trackback/id/tr661424733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása